2024. május 20., hétfő - Bernát, Felícia napja

mt

  • Almaital

    Konyhában » Bébiitalok

    AlmaAz almalé nagyon egyszerűen elkészíthető, hiszen az alma az egyik leglédúsabb gyümölcsünk, így a húsából könnyen, gyorsan, finom ital nyerhető. A mi éghajlatunkon nagyon könnyű almát termeszteni, ezért olcsón hozzá is lehet jutni. Nem is beszélve arról, hogy állítólag az a zöldség, gyümölcs a legjobb a szervezet számára, amit az élőhelyhez képest 300 kilóméteres távolságon belül termesztettek. Egyébként pedig az alma egész évben beszrezhető, és jól raktározható.
  • Narancslé

    Konyhában » Bébiitalok

    Narancslé - NarancsjuiceC és B9 vitaminban gazdag üdítőital. Kicsiknek 7 hónapos kortól (ha allergia előfordult a családban, akkor 1 éves kortól) adható már, de a várandós kismamáknak számára is ajánlott fogyasztása, különösen influenzás időszakban. Viszont óvakodjunk hosszú távon át történő fogyasztásától, mert savas hatása károsíthatja a fogzománcot.
  • Sütőtöklé

    Konyhában » Bébiitalok

    SütőtökléAz "sütős" módja a sütőtöklé elkészítésének: Megtisztítom, kimagozom, felszeletelem a tököt, majd puhára sütöm. Kanállal vagy villával, amelyik kényelmesebb, kikaparom a húsát, majd sütőben puhára sütöm. 2-3 evőkanállal kiveszek belőle és vízzel vagy akár anyatejjel hígítom, de más gyümölcsök levét is adhatom hozzá. Csak frissen elkészítve ajánlott a fogyasztása.
  • Kubu házilag

    Konyhában » Bébiitalok

    Kubu házilagMeghámozom, megtisztítom, gyümölcs-centrifugával vagy turmixgéppel összezúzom a sárgarépát. Egy citrom levével és ízlés szerint mézzel ízesítem, majd felöntöm ásványvízzel. A sárgarépa rengeteg B-karotint tartalmaz, mely rendkívül jó hatással van a májra és a bélműködésre. Napozáshoz is ajánlott fogyasztása, hisz az enzimjeiből felszabaduló A-vitamin védi a bőrt az UV-sugaraktól. Erősíti az immunrendszert is. Továbbá káliumot és vasat is tartalmaz.
  • Mindent a szőlőről, szőlőitalról és a mustról

    Konyhában » Bébiitalok

    Mindent a szőlőről, szőlőitalról és a mustrólA szőlőfürtöt megmossuk, a szőlőszemeket leszedjük, és gyümölcscentrifugával vagy gyümölcspréssel kicentrifugázzuk, vagy kipréseljük a gyümölcs levét. Ha a gyümölcscentrifugát használjuk, akkor kicsit zavarosabb gyümölcslevet kapunk, amit érdemes kicsit állni hagyni, hogy a sűrűje a tetejére felszálljon, majd egyszerűen kanalazzuk le róla.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media